همانطور که می دانید قرنیز نواری از جنس های مختلف است که در قسمت انتهایی نزدیک کف پوش و کناره دیوار قرار می گیرد. در قدیم از قرنیز در طراحی داخلی ساختمان ها استفاده می کردند و کاربرد های زیادی نیز داشته است و حالا معماران از انواع قرنیز در داخل فضا ها و اتاق های ساختمان استفاده می کنند. قرنیز های دیگری هم موجود است که عبارتند از قرنیز سنگی، قرنیز ام دی اف ، قرنیز پی وی سی، قرنیز چوب. یکی از پر کاربرد ترین قرنیز ها، قرنیز ام دی اف است. قرنیز ها تنها در زیبایی ساختمان خلاصه نمی شود و کاربرد های بسیاری در صنعت ساختمان نیز دارد. امروزه قرنیز های جدیدی با خاصیت آنتی باکتریال وارد بازار شده است. در نگاه اول شاید از نظر شما جسمی زائد در ساختمان باشد، اما وقتی با کاربرد های قرنیز ها آشنا شوید، نظرتان تغییر خواهد کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرنیز ام دی اف در ادامه با ما همراه باشید.
تعریف قرنیز
قرنیز قابی است که در انتهای دیوار قرار می گیرد و از جنس های مختلفی ساخته شده است. قرنیز از ایجاد ضربه به دیوار ها و نفوذ رطوبت جلو گیری می کند. قرنیز با حجمی که در پایین دیوار قرار می گیرد در برابر لوازم مانند کمد، مبلمان از دیوار محافظت می کند و مانع خراش روی آن ها می شود. در قدیم به دلیل نوع سازه هایی که ساخته می شدند، باعث ایجاد نم و شوره روی دیوار می شد. به همین دلیل معماران قرنیز را به عنوان محافظ دیوار ابداع کردند که از این مشکلات تا حد زیادی جلو گیری کند.
مشخصات و ویژگیهای قرنیز ام دی اف
- جنس قرنیز ام دی اف از پلاستیک و موادی مانند پلی استر و کامپوزیت است بنابراین بسیار مقاوم خواهد بود.
- ارتفاع قرنیز ام دی اف بین ۷ تا ۱۵ سانتی متر است.
- قطر قرنیز های ام دی اف ۸ و ۱۶ میلی متر است و با توجه به ابعاد هر کدام، کاربرد متفاوتی دارند
- روکش قرنیز ام دی اف از جنس پی وی سی است تا در مقابل خط و خش و ضربه مقاوم باشد.
- از قرنیز ام دی اف با قطر ۸ میلی متر برای خانه هایی که کف پوش سنگ یا سرامیک دارند، استفاده می کنند.
- برای خانه هایی که در آن ها کف پوش لمینیت یا پارکت به کار رفته است، از قرنیز ام دی اف با قطر ۱۶ میلی متر استفاده می شود.
- ام دی اف این مدل از قرنیز ها از ضایعات چوب تولید می شود.
- قرنیز های ام دی اف در خصوص ارتفاع محدودیتی ندارند و می توان با ارتفاع مختلف آن را تولید و تهیه کرد.
- قرنیز های ام دی اف به دلیل اینکه شباهت بسیاری به چوب طبیعی دارند، بسیار ظاهر جذابی دارند.
- قرنیز هایی که از ام دی اف ساخته می شوند، تنوع طرح بسیار بالایی دارند.
پیشنهاد محصول: قرنیز لاکچری
کاربرد قرنیز در دکوراسیون منزل
قرنیزها در دکوراسیون داخلی خانه نقش های متعددی ایفا می کنند. این عناصر، علاوه بر زیبایی، کاربردهای مهمی دارند. در ادامه به برخی از کاربرد های قرنیز ام دی اف در دکوراسیون داخلی می پردازیم:
- جلوگیری از رطوبت و نم: قرنیز ها از انتشار نم و رطوبت بر روی دیوارها جلوگیری می کنند. این ویژگیشان باعث حفظ دیوارها و جلوگیری از آسیب به سطح آنها خواهد شد.
- پوشش لبه های کفپوش ها: قرنیز ها به صورت طولی نصب می شوند و فضای مابین لبه های انتهایی پارکت لمینت یا سرامیک با دیوار را پوشش می دهند. این کار باعث یکپارچه به نظر رسیدن کف و دیوار خواهد شد.
- پوشش کابل ها و سیم ها: قرنیزها می توانند کابل ها و سیم ها را پنهان کنند و از انتقال رطوبت از کف به دیوار جلوگیری نمایند.
- تزئین دیوارها: قرنیزها با طرح ها و شکل های متنوع، جلوهای زیبا به فضای داخلی می دهند.
به طور خلاصه، قرنیز ها نه تنها زیبایی دکوراسیون را افزایش می دهند، بلکه نقش مهمی در حفظ دیوار ها و پوشش عیب های ساختمان نیز دارند که غیر قابل انکار است.
مزایای استفاده از قرنیز ام دی اف
قرنیز ام دی اف دارای مزایای بسیار زیادی است که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره شده است.
- این قرنیز به صورت تخته چوب فشرده است و عیوب ظاهری در آن کمتر دیده می شود و به دلیل همین عیوب ظاهری کم، طول عمر بالاتری نیز نسبت به قرنیز های دیگر دارد.
- قرنیز ام دی اف به دلیل داشتن روکش پی وی سی گرد و خاک کمتری را به خود جذب می کند و تمیز کردن و نگه داری از آن بسیار راحت است.
- قیمت این قرنیز نسبت به سایر قرنیز های موجود در بازار پایین تر است؛ پس قطعا صرفه اقتصادی هم خواهد داشت.
- این قرنیز به هیچ عنوان تغییر رنگ نمی دهد، به دلیل اینکه در برابر گرما و نور خورشید مقاومت بالایی دارد.
- یکی از دلایلی که قرنیز ام دی اف را بیشتر انتخاب می کنند، نصب آسان آن است. این نوع قرنیز را می توان با کمک چسب به راحتی و بدون نیاز به تخصص خاصی بر روی دیوار ها نصب کرد.
- این نوع قرنیز به دلیل سبک بودن؛ به آسانی جابه جا شده و قابلیت حمل دارد.
- در برابر رطوبت بسیار مقاوم است.
- دارای عایق گرما، برودت و صدا است.
- این قرنیز در برابر نفوذ آب بسیار مقاوم است.
- در برابر رشد باکتری و قارچ و حشرات مقاومت بالایی دارد.
جمع بندی
همانطور که مشاهده می کنید ما در بخش بالا توضیحاتی درباره کاربرد های قرنیز ام دی اف دادیم. در کل قرنیز ام دی اف به دلیل نصب راحت، قیمت پایین و مقاومت بالایی که در شرایط مختلف مانند رطوبت، گرما، نور خورشید و ظاهر زیبایی دارد، انتخاب مناسبی برای دکوراسیون خواهد بود.برای اطلاعات بیشتر؛ با مشاورین ما در سایت بومرنگ دکور تماس حاصل نمایید.